Tevékenységek Az egyesület megalakulását követően legelső önkéntes munkánk volt, amikor Budapesten a Török Flóris Általános Iskola 5. osztályos tanulóinak egy másfél órás előadást tartottunk Magyarország Nemzeti Parkjairól. A gyerekek nagy örömünkre igen tájékozottak voltak, és élvezték az interaktív előadást.

2008 nyarán a nemzeti Civil Alaptól sikerült első pályázatunkat is megnyerni. Az összeg nem nagy, de induláshoz elegendő. A támogatás nagy részét 2009-ben gyermekek részére madarász és hagyományőrző táboroztatás előkészítő munkáira szánjuk. Elkezdtük a szükséges eszközök beszerzését és a tábor konkrét programjának előkészítését. Egyesületünk tagjai közül már többen évek óta űzzük a táboroztatáshoz szükséges madárszedés gyakorlását hivatalos madárgyűrűző táborokban, valamint a Környezetvédelmi és Vízügyi Minisztérium, és a Magyar Madártani Egyesület által közösen szervezett hivatalos madárgyűrűző vizsga megszerzését, mely elengedhetetlen a madárgyűrűzéshez és a madarak szakszerű bemutatáshoz. Népzenész ismeretségünk jelentős segítséget nyújt a hagyományőrző programok megszervezéséhez. A táboroztatást első körben hosszú hétvégének szánjuk, majd a jövőben lehetőség szerint óvodások és általános iskolások egy hetes táboroztatását tervezzük.

Tagjaink a megalakulás előtt és azóta is, az adódó lehetőségeket kihasználva, minél többet próbál külföldi és hazai túrákon, utazásokon részt venni. Ezeken az utakon készült fotókból tervezünk fotókiállítást készíteni, melynek anyagi alapjait pályázat útján kívánjuk megszerezni. A galéria menüpont alatt ízelítőt kaphat néhány úti kalandunk során készült képből.

Eddigi tevékenységeink